Ma - Vr 08.00 - 21.30Zaterdag volgens afspraak+03 296 77 19info@pgcdezaat.bePGC De ZaatPhilippe Saveryslaan 43, 9140 TemsePGC De Zaat JuniorPhilippe Saveryslaan 336, 9140 Temse


Sportkinesitherapie


De sportkinesitherapeut kan je helpen wanneer er sprake is van een blessure of wanneer je overtraind bent. Je wilt dan natuurlijk graag in beweging blijven en je sport zo snel mogelijk hervatten. Op basis van wat je aankan stellen we een alternatief trainingsschema op, zodat je je conditie zo veel mogelijk kan behouden.

De sportkinesitherapeut zal je zodanig begeleiden dat je je sport zo snel mogelijk, maar blessurevrij, kan hervatten. De therapeut heeft inzicht in wat er gebeurt tijdens het sporten en begrijpt hoe je geblesseerd bent geraakt. Belangrijk is natuurlijk dat je dat zelf ook gaat begrijpen. Er wordt een behandelplan en revalidatieschema op maat gemaakt. Enerzijds afgestemd op wat je aankunt en anderzijds op de sport die je beoefent. Ook kijken we naar je motoriek, coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen.Op welke manier kan de sportkinesitherapeut u helpen bij uw herstel:

  • Taping – klassieke taping en medical taping concept
  • Manuele therapie en/of massage
  • Oefenprogramma met of zonder gebruik van trainingsapparatuur
  • Brace advies
  • Samenwerking met sportclub voor het terug hervatten van de sport

Het doel van de behandeling is afhankelijk van je hulpvraag, maar zal in het algemeen betekenen dat we je helpen herstellen tot je oorspronkelijke sportniveau of je helpen je prestatie te verbeteren tot het hoogst haalbare. Zo nodig zal de sportfysiotherapeut overleggen met je trainer over een aangepast trainingsprogramma. Voorkomen van blessures is namelijk het belangrijkste. Je therapeut zal er naar streven herhaling van dezelfde sportblessure te voorkomen. Uiteraard is hierbij je eigen inzet medebepalend voor succes.


Contacteer ons voor meer informatie


Contacteer ons


Praktijkadressen

PGC De Zaat

Philippe Saveryslaan 43

9140 Temse


PGC De Zaat Junior

Philippe Saveryslaan 336

9140 Temse


Maatschappelijke zetel

Kinesitherapie De Zaat GCV

KBOnr: BE0829.608.336

Philippe Saveryslaan 147

9140 Temse


Volg ons op sociale mediaCopyright PGC De Zaat 2024. Alle rechten voorbehouden