Ma - Vr 08.00 - 21.30Zaterdag volgens afspraak+03 296 77 19info@pgcdezaat.bePGC De ZaatPhilippe Saveryslaan 43, 9140 TemsePGC De Zaat JuniorPhilippe Saveryslaan 336, 9140 Temse


Pols- en handrevalidatie


Pols- en handtherapie is een gespecialiseerde therapie die zich richt op klachten aan de elleboog, onderarm, pols, hand en vingers. Een slecht functionerende hand leidt vaak tot gehele of gedeeltelijke invaliditeit. Een relatief geringe functiebeperking kan bepaalde handelingen al bijna onmogelijk maken, wat ingrijpende gevolgen kan hebben voor iemands leven. De behandeling van aandoeningen van de hand, pols onderarm en of elleboog dient met een zo groot mogelijke deskundigheid te gebeuren. Dit vraagt van de behandelende therapeut speciale kennis en vaardigheden. Dankzij onze gerichte aanpak en specifieke kennis krijgt u een optimale behandeling en begeleiding. Zo maken wij uw hersteltijd zo kort mogelijk en streven wij naar een zo goed mogelijk eindresultaat.


Carpaal Tunnel Syndroom
In de pols bevindt zich de carpale tunnel waar een zenuw naar de hand en vingers loop. Een beklemming of vernauwing aan deze zenuw kan de oorzaak zijn van het Carpale Tunnel Syndroom.

Ziekte van De Quervain
Wanneer het vlies dat twee pezen van de duim bedenkt ontstoken en verdikt is, spreken we van de ziekte van De Quervain. Een van de vele oorzaken van deze aandoening is overbelasting.

Contractuur van Dupuyteren
Deze aandoening leidt tot een samentrekking van de palm en de vingers en ontstaat wanneer het bindweefsel van de handpalm en de vingers korter en dikker worden.

Verstuikte/gekneusde pols
Wanneer de banden in de pols te veel zijn opgerekt, is deze verstuikt. Een gekneusde pols verwijst naar een kneuzing in of in de buurt van het polsgewricht. Dit gewricht verbindt het spaakbeen van de onderarm met de hand.

Gebroken pols
Zie je een zwelling, een afwijkende stand van de pols en doet het enorm veel pijn? Dan is jouw pols waarschijnlijk gebroken. Het kan dan zo zijn dat er een scheurtje in het bot zit, maar in de meeste gevallen zijn er ook daadwerkelijk botstukken verplaatst. De behandeling hiervan hang af van de ernst van de breuk.

Artrose van het polsgewricht
Bij artrose vindt er slijtage aan het kraakbeen in het polsgewricht plaats. In sommige gevallen is het kraakbeen zelfs helemaal verdwenen. Artrose kan optreden na een eerdere breuk of na een reumatische aandoening.

Postoperatief
Er is ook een verbetering van de operatietechnieken voor onderarm en pols-handklachten. In de loop van de laatste jaren is de chirurg steeds beter in staat gebleken beschadigd weefsel in dit zeer complexe deel van het menselijk lichaam te herstellen. De nazorg en revalidatie is van groot belang.


Contacteer ons voor meer informatie


Contacteer ons


Praktijkadressen

PGC De Zaat

Philippe Saveryslaan 43

9140 Temse


PGC De Zaat Junior

Philippe Saveryslaan 336

9140 Temse


Maatschappelijke zetel

Kinesitherapie De Zaat GCV

KBOnr: BE0829.608.336

Philippe Saveryslaan 147

9140 Temse


Volg ons op sociale mediaCopyright PGC De Zaat 2024. Alle rechten voorbehouden