Ma - Vr 08.00 - 21.30Zaterdag volgens afspraak+03 296 77 19info@pgcdezaat.bePGC De ZaatPhilippe Saveryslaan 43, 9140 TemsePGC De Zaat JuniorPhilippe Saveryslaan 336, 9140 Temse


McKenzie therapie


McKenzie therapie is een stapsgewijze benadering om uw rug- en nekproblemen snel en effectief te evalueren en te herkennen. Door middel van herhaalde bewegingen en langduriger houdingen kunnen de meeste patiënten goed ingedeeld worden in een aantal categorieën, afhankelijk van de pijn en de beperkingen die u ervaart.

Bij McKenzie therapie is het belangrijk dat u uzelf leert te genezen. De therapeut is in de eerste plaats uw adviseur die u leert hoe u moet bewegen. De therapie bestaat voornamelijk uit oefentherapie en wordt gecombineerd met houding- en beweegadviezen. Daarnaast krijgt u oefeningen mee voor thuis, zodat uw genezingsproces sneller verloopt en zodat klachten in de toekomst vermeden kunnen worden.Voor welke klachten kunt u terecht bij een McKenzie therapeut?

  • Rug- en nekpijn met of zonder uitstraling naar de armen of benen
  • Hernia
  • Hoofdpijn met of zonder uitstraling naar de nek en schouders
  • Whiplash, een plotselinge beweging van het hoofd ten opzichte van het lichaam, door bij een auto ongeluk
  • Specifieke en aspecifieke rug- en nekklachten

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht. Dit wordt gedaan door middel van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Tevens worden er verschillende tests uitgevoerd. Vervolgens wordt er gekeken of uw klachten met McKenzie therapie verholpen kunnen worden. Is dit het geval, dan zal er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld worden.


Contacteer ons voor meer informatie


Contacteer ons


Praktijkadressen

PGC De Zaat

Philippe Saveryslaan 43

9140 Temse


PGC De Zaat Junior

Philippe Saveryslaan 336

9140 Temse


Maatschappelijke zetel

Kinesitherapie De Zaat GCV

KBOnr: BE0829.608.336

Philippe Saveryslaan 147

9140 Temse


Volg ons op sociale mediaCopyright PGC De Zaat 2024. Alle rechten voorbehouden