Diëtetiek


Heb je last om die kilo’s te verliezen? Ben je intensief aan het sporten maar heb je geen idee of je voeding hier wel goed op afgestemd is? Heb je verstoorde suikerwaarden of ben je reeds gediagnosticeerd met diabetes?

Al deze situaties vergen de juiste informatie en een gezond en individueel voedingspatroon. Weet je niet hoe hieraan te beginnen? Kom gerust even langs bij de diëtiste. Zij voorziet je van de juiste informatie en bekijkt jouw situatie. Rekening houdend met jouw dagelijkse activiteiten en praktische haalbaarheid stelt zei met jou een haalbaar voedingsschema samen dat jou helpt naar het gewilde resultaat.

En denk eraan: gezonde voeding is steeds de basis van een goed voedingspatroon!


gezonde voeding

Wat is diabetes?

Diabetes of ook wel suikerziekte genoemd is een chronische aandoening die steeds meer voorkomt. Het moeilijk of niet kunnen verwerken van de ingenomen suikers via de voeding zorgen voor verhoogde suikerwaarden in het bloed. Aanhoudende verhoogde waarden kunnen op termijn tot heel wat complicaties leiden zoals verminderde gevoeligheid van de ledematen, moeilijk te genezen voetwonden, slecht zien, nierproblemen, hartproblemen, …

Een gezonde voeding waarbij extra aandacht besteed wordt en de suiker- en vetinname is hier van groot belang. Dit in combinatie met voldoende beweging is de basis van de behandeling van diabetes.

Werd je juist gediagnosticeerd met diabetes of sleept dit al even aan. Dan is de aanpassing van je voeding de eerste stap. Samen bekijken we je individuele aandachtspunten en stellen we een schema op dat haalbaar is voor jou!

Sporten en mijn voeding

Moet ik mijn voeding aanpassen als ik sport? En hoe doe ik dat dan precies. Hier is geen uitsluitend antwoord op. Dit is steeds heel individueel te bekijken. De voeding die je nodig hebt is afhankelijk van de sport die je doet, de duur van je training, hoe frequent je deze uitoefent, hoe goed je basisconditie is, …

Al deze dingen worden bekeken om je voedingspatroon aan te passen en op deze manier je gewicht op de juiste manier te verliezen alsook je sportprestaties te verbeteren.Meer weten?


In onze praktijk bieden wij twee begeleidingen aan:

Afslankingsconsultatie
Consultatie sportvoedingContacteer ons

Philippe Saveryslaan 43
, 9140 Temse

03/296.77.19


Volg ons op Facebook