Deprecated: Required parameter $sticky_arr follows optional parameter $post_type in /customers/2/f/6/pgcdezaat.be/httpd.www/wp-content/themes/themeforest-14444927-medicare-medical-health-theme/medicare/functions.php on line 1023 Deprecated: Required parameter $post_id follows optional parameter $post_type in /customers/2/f/6/pgcdezaat.be/httpd.www/wp-content/themes/themeforest-14444927-medicare-medical-health-theme/medicare/functions.php on line 1067 Deprecated: Required parameter $post_author follows optional parameter $post_type in /customers/2/f/6/pgcdezaat.be/httpd.www/wp-content/themes/themeforest-14444927-medicare-medical-health-theme/medicare/functions.php on line 1067 Diëtetiek - PGC De Zaat

Diëtetiek


Heb je last om die kilo’s te verliezen? Ben je intensief aan het sporten maar heb je geen idee of je voeding hier wel goed op afgestemd is? Heb je verstoorde suikerwaarden of ben je reeds gediagnosticeerd met diabetes?

Al deze situaties vergen de juiste informatie en een gezond en individueel voedingspatroon. Weet je niet hoe hieraan te beginnen? Kom gerust even langs bij de diëtiste. Zij voorziet je van de juiste informatie en bekijkt jouw situatie. Rekening houdend met jouw dagelijkse activiteiten en praktische haalbaarheid stelt zei met jou een haalbaar voedingsschema samen dat jou helpt naar het gewilde resultaat.

En denk eraan: gezonde voeding is steeds de basis van een goed voedingspatroon!


gezonde voeding

Wat is diabetes?

Diabetes of ook wel suikerziekte genoemd is een chronische aandoening die steeds meer voorkomt. Het moeilijk of niet kunnen verwerken van de ingenomen suikers via de voeding zorgen voor verhoogde suikerwaarden in het bloed. Aanhoudende verhoogde waarden kunnen op termijn tot heel wat complicaties leiden zoals verminderde gevoeligheid van de ledematen, moeilijk te genezen voetwonden, slecht zien, nierproblemen, hartproblemen, …

Een gezonde voeding waarbij extra aandacht besteed wordt en de suiker- en vetinname is hier van groot belang. Dit in combinatie met voldoende beweging is de basis van de behandeling van diabetes.

Werd je juist gediagnosticeerd met diabetes of sleept dit al even aan. Dan is de aanpassing van je voeding de eerste stap. Samen bekijken we je individuele aandachtspunten en stellen we een schema op dat haalbaar is voor jou!

Sporten en mijn voeding

Moet ik mijn voeding aanpassen als ik sport? En hoe doe ik dat dan precies. Hier is geen uitsluitend antwoord op. Dit is steeds heel individueel te bekijken. De voeding die je nodig hebt is afhankelijk van de sport die je doet, de duur van je training, hoe frequent je deze uitoefent, hoe goed je basisconditie is, …

Al deze dingen worden bekeken om je voedingspatroon aan te passen en op deze manier je gewicht op de juiste manier te verliezen alsook je sportprestaties te verbeteren.


Contacteer ons voor meer informatie


Meer weten?


U kunt bij onze diëtiste Dorien terecht voor:

 • Gezonde leefstijl
 • Gewichtsdaling
 • Gewichtsstijging
 • Vegetarisme en veganisme
 • Sportvoeding
 • Diabetes
 • Verhoogde bloeddruk
 • Verhoogde cholesterol
 • Darmproblemen
 • Constipatie en diarree
 • Intoleranties en allergieën
 • Moeilijke eters

Doelgroep

Kinderen, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen

Tarieven

Intake van 60 minuten: 50 euro
Opvolgconsulaties van 30 minuten: 25 euro

Indien u verhinderd bent, graag 24u op voorhand verwittigen. Bij laattijdig verwittigen kan een vergoeding gevraagd worden (tenzij u door overmacht niet aanwezig kunt zijn).

Dorien is erkend bij de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten.

Voor eventuele terugbetalingen, gelieve u te informeren bij uw ziekenfonds of kijk op www.vlaamspatientenplatform.be
Contacteer ons


Praktijkadressen

PGC De Zaat

Philippe Saveryslaan 43

9140 Temse


PGC De Zaat Junior

Philippe Saveryslaan 336

9140 Temse


Maatschappelijke zetel

Kinesitherapie De Zaat GCV

KBOnr: BE0829.608.336

Philippe Saveryslaan 147

9140 Temse


Volg ons op Facebook