Ma - Vr 08.00 - 21.30Zaterdag volgens afspraak+03 296 77 19info@pgcdezaat.bePGC De ZaatPhilippe Saveryslaan 43, 9140 TemsePGC De Zaat JuniorPhilippe Saveryslaan 336, 9140 Temse


Lymfedrainage ad modum Vodder


Manuele lymfedrainage is een behandelmethode voor mensen waarbij er teveel vocht achterblijft in het weefsel (men spreekt dan over oedeem). Dit overschot aan vocht ontstaat meestal in de benen, maar het kan op iedere plaats in het lichaam voorkomen. Onze oedeemtherapeut heeft een opleiding lymfedrainage gevolgd volgens Vodder.Er zijn verschillende vormen van oedeem. Dit is echter afhankelijk van de oorzaak. Dit kan aangeboren zijn of ontstaan als gevolg van een andere aandoening, zoals:

  • Vochtophoping in de arm na borstoperatie.
  • Vochtophoping in het been na een gynaecologische operatie.
  • Vochtophoping na trauma of operatie.
  • Veneus oedeem dat veroorzaakt wordt door vaatwandzwakte.
  • Lipoedeem, een vet- en vochtophoping.
  • Een combinatie van bovenstaande lymfe-oedeem.

De behandeling bestaat uit massage, waarbij de kinesitherapeut het vocht naar een andere plek in het lymfesysteem masseert. Zo kan het vocht terug in de circulatie opgenomen kan worden. Ook kan er gebruik gemaakt worden van compressietherapie. Met een lymfedrainagetoestel wordt druk op het oedeem uitgeoefend. Dit gaat het uittreden van vocht tegen en stimuleert de afvoer daarvan. Ook Lymftaping is mogelijk. Het werkt ongeveer hetzelfde als compressietherapie, maar dan met een speciale tape. Ten slotte werkt men met oefentherapie. Afwisselend spant en ontspant u uw spieren. Hierdoor ‘pompt’ u steeds even bloed en lymfe omhoog. Welke behandeling(en) de therapeut kiest, hangt af van de ernst, oorzaak en de duur van het oedeem.


Contacteer ons voor meer informatie


Contacteer ons


Praktijkadressen

PGC De Zaat

Philippe Saveryslaan 43

9140 Temse


PGC De Zaat Junior

Philippe Saveryslaan 336

9140 Temse


Maatschappelijke zetel

Kinesitherapie De Zaat GCV

KBOnr: BE0829.608.336

Philippe Saveryslaan 147

9140 Temse


Volg ons op sociale mediaCopyright PGC De Zaat 2024. Alle rechten voorbehouden