Ma - Vr 08.00 - 21.30Zaterdag volgens afspraak+03 296 77 19info@pgcdezaat.bePGC De ZaatPhilippe Saveryslaan 43, 9140 TemsePGC De Zaat JuniorPhilippe Saveryslaan 336, 9140 Temse


Seksuologie


Onze seksuoloog Liza is gespecialiseerd in de menselijke seksualiteit in al zijn facetten. Ze heeft jaren ervaring met het geven van seksuele voorlichting in middelbare scholen (BeMSA: Belgian Medical Students Association) en werkt nu als klinisch seksuoloog. Daarnaast werkte ze onder leiding van Prof. Dr. Jan Deprest (KU Leuven) aan een onderzoek rond bekkenbodemdisfuncties na de zwangerschap.

Een seksuoloog luistert naar je seksuele of relationele verhaal en helpt waar dingen vast lijken te lopen. Het is niet altijd makkelijk om de stap te zetten om hulp te zoeken, maar een eerste gesprek kan al veel betekenen. Een warme, veilige en ondersteunende therapeutische relatie staat hier centraal.


Eén op vier Vlamingen krijgt doorheen zijn of haar leven te maken met seksuele problemen

In tegenstelling tot hoe het vaak lijkt, is dit dus veel voorkomend. De stap zetten naar therapie is echter niet altijd vanzelfsprekend ondanks dat het heel nuttig kan zijn.
In een eerste gesprek staat kennismaking centraal. Deze kennismaking start met het bespreken van de algemene zaken omtrent de levenssituatie. Dit uiteraard in een warme en veilige omgeving. Na deze kennismaking worden de seksuele zorgen waarmee u worstelt, aangehaald. Dit kan moeilijk zijn, maar onze seksuoloog ziet erop toe dat alles binnen een comfortabele context kan worden verteld. Het stellen van vragen kan op ieder moment van de sessie en ook het geven van feedback is welkom. Dit om de therapeutische relatie te versterken. De seksuoloog is namelijk een vertrouwenspersoon die ondersteuning en motivatie biedt.

Na dit eerste gesprek wordt geëvalueerd wat de verwachtingen zijn en hoe deze zouden kunnen worden ingelost. Vaak is het zo dat er opdrachten worden meegegeven die in een volgende sessie besproken worden. De gesprekken kunnen individueel of samen met uw partner gebeuren.


Contacteer Liza voor meer informatie


U kunt bij Liza terecht voor: verminderd verlangen of opwinding, pijn bij het vrijen, erectie- of ejaculatieproblemen, moeilijkheden met seks na een ziekte of ongeval, seksuele problemen door bekkenbodemdisfuncties, moeilijkheden met seks na een zwangerschap, twijfels over uw seksuele voorkeur of genderidentiteit, zorgen die te maken hebben met seksueel overschrijdend gedrag, begeleiding bij het beheersen van je seksualiteit, begeleiding bij het omgaan met een fertiliteitsproblemen of –traject, relationele problemen gelinkt aan seksualiteit, verliefdheid, vragen over seksueel overdraagbare aandoeningen en ten slotte vragen en advies over seks of seksualiteit in het algemeen.

Doelgroep: (jong)volwassenen en ouderen.

Tarieven: Kennismakingsgesprek van 50 minuten (individueel of in koppel): 60 euro
Individuele vervolgsessies van 50 minuten: 60 euro
Koppel vervolgsessies van 50 minuten: 60 euro

Liza is lid van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie.Contacteer ons


Praktijkadressen

PGC De Zaat

Philippe Saveryslaan 43

9140 Temse


PGC De Zaat Junior

Philippe Saveryslaan 336

9140 Temse


Maatschappelijke zetel

Kinesitherapie De Zaat GCV

KBOnr: BE0829.608.336

Philippe Saveryslaan 147

9140 Temse


Volg ons op sociale mediaCopyright PGC De Zaat 2024. Alle rechten voorbehouden