Ma - Vr 08.00 - 21.30Zaterdag volgens afspraak+03 296 77 19info@pgcdezaat.bePGC De ZaatPhilippe Saveryslaan 43, 9140 TemsePGC De Zaat JuniorPhilippe Saveryslaan 336, 9140 Temse


Geriatrische kinesitherapie


Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hiervoor doorgaans in aanraking met een kinesitherapeut voor ouderen. De geriatrische kinesitherapeut specialiseert zich in de zorg voor kwetsbare ouderen. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De geriatrische kinesitherapeut helpt ook patiënten die bijvoorbeeld door een CVA (een beroerte), dementie of de ziekte van Parkinson verschijnselen vertonen van ouderdom.Voor welke ziektebeelden kunt u terecht bij een geriatrische kinesitherapeut:

  • Longaandoeningen
  • Hart en vaatlijden
  • Neurologische aandoeningen (zoals een beroerte, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose, dementie)
  • Orthopedische aandoeningen (reuma, uitgebreide artrose, osteoporose, amputaties).

De geriatrische kinesitherapeut kan u ook helpen met deskundig advies met betrekking tot tiltechnieken en aanpassingen van de leefomgeving, advies uitbrengen ten aanzien van loophulpmiddelen en andere thuiszorghulpmiddelen, consultatie betreffende (mobiliteit)problemen thuis en valpreventie/valtrainingen.


Contacteer ons voor meer informatie


Contacteer ons


Praktijkadressen

PGC De Zaat

Philippe Saveryslaan 43

9140 Temse


PGC De Zaat Junior

Philippe Saveryslaan 336

9140 Temse


Maatschappelijke zetel

Kinesitherapie De Zaat GCV

KBOnr: BE0829.608.336

Philippe Saveryslaan 147

9140 Temse


Volg ons op sociale mediaCopyright PGC De Zaat 2024. Alle rechten voorbehouden