Ma - Vr 08.00 - 21.30Zaterdag volgens afspraak+03 296 77 19info@pgcdezaat.bePGC De ZaatPhilippe Saveryslaan 43, 9140 TemsePGC De Zaat JuniorPhilippe Saveryslaan 336, 9140 Temse


Manuele therapie


De manueel therapeut is een kinesitherapeut die zich heeft gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van mensen die last hebben van de gewrichten of wervelkolom en/of pijn hebben bij bewegen. De manueel therapeut heeft na de opleiding kinesitherapie een opleiding gevolgd tot manueel therapeut.

Door het toepassen van specifieke bewegingen verhelpt de manueel therapeut de functiestoornis van gewrichten. Door de lichaamsdelen rond het gewricht met gedoseerde impulstechnieken te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot. De pijn neemt af en de beweging van de gewrichten kan verbeteren. De effecten zijn vaak direct merkbaar. Je ervaart een toename van de bewegingsvrijheid en vaak een afname van pijn.Voor welke klachten kunt u terecht bij een manueel therapeut:

  • Hoofd- en nekpijn, vaak in combinatie met een stijve bovenrug
  • Nekpijn, ook als deze uitstraalt naar de arm
  • Frozen shoulder (pijn en stijfheid in de schouder)
  • Tenniselleboog
  • Duizeligheid veroorzaakt door bewegen van de nek
  • Kaakklachten, soms in combinatie met nekklachten
  • Klachten hoog in de rug al dan niet met rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten, ook als deze uitstralen naar het been
  • Heupklachten

Na een eerste screening bestaat uw eerste afspraak uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het vraaggesprek stelt de manueel therapeut vragen over uw klachten, bijvoorbeeld hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen en verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut uw houding en bewegingen beoordeelt en uw gewrichten onderzoekt. Op deze wijze wordt vastgesteld waar de oorzaken van uw klachten zitten.

De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om de gewrichten beter te laten functioneren en uw houding en bewegingen te verbeteren. De effecten zijn vaak direct merkbaar, vermindering van pijn en verbetering in bewegen. Het behandelprogramma van de manueel therapeut kan verder bestaan uit het geven van specifieke oefeningen, goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.


Contacteer ons voor meer informatie


Contacteer ons


Praktijkadressen

PGC De Zaat

Philippe Saveryslaan 43

9140 Temse


PGC De Zaat Junior

Philippe Saveryslaan 336

9140 Temse


Maatschappelijke zetel

Kinesitherapie De Zaat GCV

KBOnr: BE0829.608.336

Philippe Saveryslaan 147

9140 Temse


Volg ons op sociale mediaCopyright PGC De Zaat 2024. Alle rechten voorbehouden