Ma - Vr 08.00 - 21.30Zaterdag volgens afspraak+03 296 77 19info@pgcdezaat.bePGC De ZaatPhilippe Saveryslaan 43, 9140 TemsePGC De Zaat JuniorPhilippe Saveryslaan 336, 9140 Temse


Psychomotoriek


De psychomotorisch therapeute richt zich op het verbeteren van activiteiten uit het dagelijks leven op school, thuis en in de leefomgeving. Het gaat om handelingen die de kinderen zelf willen leren of die de opvoeders belangrijk vinden. De handelingen betreffen vaak spel, zelfredzaamheid, bewegen en schoolse vaardigheden zoals schrijven, plannen, ruimtelijke oriëntatie.

Kinderen leren door te spelen en ontwikkelen door bewegend te spelen hun spieren, zintuigen en motoriek. De psychomotorische kinesitherapeute kijkt waarom het kind vastloopt. Zij biedt vervolgens ondersteuning bij het aanleren van handelingen en stimuleert de (senso)motorische voorwaarden die hiervoor nodig zijn.
Waarvoor kunnen kinderen terecht bij de psychomotorische therapeute
:

  • Fijnmotorische problemen
  • Schrijfmotorische problemen
  • Visuo-motorische en visueel-ruimtelijke problemen
  • Aandachts- en concentratieproblemen
  • Begeleiding van leerproblemen

Tevens hebben we aandacht voor de sociaal-emotionele vaardigheden. We proberen het kind meer plezier te laten krijgen in activiteiten, hierdoor kan het kind beter meespelen met leeftijdsgenootjes en dit heeft een positief effect op het welzijn van het kind.


MAAK EEN AFSPRAAK


Contacteer ons


Praktijkadressen

PGC De Zaat

Philippe Saveryslaan 43

9140 Temse


PGC De Zaat Junior

Philippe Saveryslaan 336

9140 Temse


Maatschappelijke zetel

Kinesitherapie De Zaat GCV

KBOnr: BE0829.608.336

Philippe Saveryslaan 147

9140 Temse


Volg ons op sociale mediaCopyright PGC De Zaat 2024. Alle rechten voorbehouden