Ma - Vr 08.00 - 21.30Zaterdag volgens afspraak+03 296 77 19info@pgcdezaat.bePGC De ZaatPhilippe Saveryslaan 43, 9140 TemsePGC De Zaat JuniorPhilippe Saveryslaan 336, 9140 Temse


Ademhalingstherapie


Onze kinesitherapeuten maken gebruik van ‘thoraxaandrukkingen’ en ‘bouncing’ binnen de autogene drainage. Deze technieken worden tegenwoordig gebruikt bij baby’s en zuigelingen omdat ze het beste effect hebben aangetoond. Vroeger werd er meer gebruik gemaakt van tapotage en mechanische vibratie, maar deze technieken hebben slechts een gering effect en zijn niet voldoende wetenschappelijk onderbouwd.

Baby’s en zuigelingen zijn nog niet in staat zelf hun ademhaling te controleren, daarom zal de kinesitherapeute helpen met ‘thoraxaandrukkingen’ (druk op de borstkast). De druk is geleidelijk aan en zal de anatomische beweging van de borstkast tijdens de ademhaling volgen. Bij het ‘bouncen’ maakt de kinesitherapeute gebruik van een ‘Swissball’ met een zacht ritmisch op en neer bewegen. De baby of zuigeling zit hierbij op de schoot van de kinesitherapeute. De slijmen zullen bij de baby’s en zuigelingen ingeslikt worden en via het spijsverteringsstelsel het lichaam verlaten.


ademhalingstherapie


Wanneer kunt hiervoor bij ons terecht:

Na een doorverwijzing van de behandelende arts komt u naar ons voor het opstarten van de behandeling. Deze zal de medische behandeling ondersteunen en zal continu geëvalueerd en bijgestuurd worden.


Contacteer ons voor meer informatie


Contacteer ons


Praktijkadressen

PGC De Zaat

Philippe Saveryslaan 43

9140 Temse


PGC De Zaat Junior

Philippe Saveryslaan 336

9140 Temse


Maatschappelijke zetel

Kinesitherapie De Zaat GCV

KBOnr: BE0829.608.336

Philippe Saveryslaan 147

9140 Temse


Volg ons op sociale mediaCopyright PGC De Zaat 2024. Alle rechten voorbehouden