Deprecated: Required parameter $sticky_arr follows optional parameter $post_type in /customers/2/f/6/pgcdezaat.be/httpd.www/wp-content/themes/themeforest-14444927-medicare-medical-health-theme/medicare/functions.php on line 1023 Deprecated: Required parameter $post_id follows optional parameter $post_type in /customers/2/f/6/pgcdezaat.be/httpd.www/wp-content/themes/themeforest-14444927-medicare-medical-health-theme/medicare/functions.php on line 1067 Deprecated: Required parameter $post_author follows optional parameter $post_type in /customers/2/f/6/pgcdezaat.be/httpd.www/wp-content/themes/themeforest-14444927-medicare-medical-health-theme/medicare/functions.php on line 1067 Psychologie - PGC De Zaat

Psychologie


Onze psycholoog Jan Piers is klinisch psycholoog en heeft een ruime werkervaring in de geestelijke gezondheidszorg. In zijn basisopleiding psychotherapie lag het accent vooral op de invloed van vroegere ervaringen en denkpatronen die maken dat mensen vastlopen in het dagelijks leven, in relaties, op het werk, in sociaal contact, in de rol als ouder, enz. De nadruk ligt hier vooral op het naar binnen kijken en het ontwikkelen van zelfinzicht. Dit alles in een warme, ondersteunende en veilige therapeutische werkrelatie.


De nadruk ligt vooral op het naar binnen kijken en het ontwikkelen van zelfinzicht. Dit in een warme, ondersteunende en veilige therapeutische werkrelatie.Met de jaren heeft hij een geïntegreerde aanpak ontwikkeld met ook aandacht voor het hier en nu en probleemoplossing op de kortere termijn, via elementen uit de gedragstherapie en de gezondheidspsychologie. Mensen met een ernstige lichamelijke aandoening hebben vaak ondersteuning nodig op het vlak van omgaan met het verlies van hun gezondheid en functioneren, alsook de psychische en familiale belasting die dit met zich meebrengt.

Dikwijls ontstaat hierbij een vicieuze cirkel tussen pijn, stress, vermoeidheid, neerslachtigheid en slaapproblemen. Door zijn specialisatie in de behandeling van slaapproblemen en de gerichte behandeling van andere klachten, doorbreken we samen deze negatieve spiraal.

Doorheen de jaren is zijn werkwijze meer holistisch geworden: d.w.z. met aandacht voor de hele mens op alle levensdomeinen, en voor de wisselwerking tussen lichaam en geest. Dit is ook de filosofie van onze groepspraktijk PGC De Zaat.

In een eerste kennismakingsgesprek (intake) bekijken we uw levenssituatie en brengen de gebieden waar u vastloopt in kaart. Hierbij is uw persoonlijke visie erg van belang en er is ook aandacht voor uw zelfredzaamheid en kracht. U krijgt ruim de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Het resultaat van dit eerste gesprek kan een advies zijn, een voorstel tot behandeling, of een gerichte verwijzing naar een collega die meer gespecialiseerd is op het vlak van de problemen die u aanbrengt. Zijn rol is naast die van psychotherapeut, ook die van gids en coach in het kader van motivatie en ondersteuning. Samen gaan we op zoek naar handvaten om zelfstandig te leren omgaan met de struikelblokken die je in het leven tegenkomt.


U kunt bij Jan terecht voor: Depressieve klachten, chronische stress en burn-out, slaapproblemen, sociale angst, problemen met zelfbeeld en zelfvertrouwen, aanhoudende gevoelens van angst, onbehagen, wantrouwen, innerlijke leegte en doelloosheid.

Ook zingevingsvragen, moeilijke rouw en verwerking van ingrijpende gebeurtenissen (ongeval, ziekte, ontslag, scheiding), trauma’s en levensfaseproblemen (groei naar volwassenheid, midlife crisis, pensionering), belastende jeugdervaringen en psychologische ondersteuning bij een ernstige lichamelijke aandoening.

Doelgroep: Volwassenen, ouderen en mensen met een mentale beperking.

Tarieven: 70 euro voor een intakegesprek van 60 min – 70 euro voor sessies van 50 min
Betalingswijze: cash of via Mobile Pay, bank app, Payconic, Mister Cash app.
Indien u verhinderd bent, graag 24u op voorhand verwittigen. Bij laattijdig verwittigen kan een vergoeding gevraagd worden (tenzij u door overmacht niet aanwezig kunt zijn).

Afspraken: telefonisch via 0474 27 07 23 of elektronisch via janpiers1@telenet.be

Erkenningsnummer bij de Psychologencommissie: 711112196 op www.compsy.be
Visumnummer FOD klinisch psycholoog: 285 714
Voor eventuele terugbetalingen, gelieve u te informeren bij uw ziekenfonds of kijk op www.vlaamspatientenplatform.beContacteer ons


Praktijkadressen

PGC De Zaat

Philippe Saveryslaan 43

9140 Temse


PGC De Zaat Junior

Philippe Saveryslaan 336

9140 Temse


Maatschappelijke zetel

Kinesitherapie De Zaat GCV

KBOnr: BE0829.608.336

Philippe Saveryslaan 147

9140 Temse


Volg ons op Facebook