Fasciatherapie


Fascia is het officiële woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, gewrichten, botten en organen omgeven. Deze vliezen vormen een geheel netwerk in het lichaam en zorgen er voor dat alles met alles verbonden is. Maar niet alleen verbindt het; het zorgt er ook voor dat spieren en zenuwen soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen. Fascia bevatten veel zenuwuiteinden en als het in een slechte conditie is kan het pijn veroorzaken. Ook kan door verklevingen in de fascia de beweeglijkheid beperkt zijn. Er zijn specifieke behandeltechnieken en oefeningen om de conditie van de fascia te verbeteren. De fasciatherapeut beheerst deze technieken.

Via een speciale onderzoeksmethode kijkt de fasciatherapeut naar de relatie van uw klacht met eventueel andere (onopgemerkte) problemen. Na het onderzoek vindt er een inventarisatie van de problemen plaats en wordt een behandelstrategie uitgestippeld. Na iedere behandeling vindt er een test plaats om te kijken wat de progressie is van de behandeling.
Het resultaat is per omgaande merkbaar, adviezen en oefeningen worden aangereikt om het succes uit te bouwen. Inzicht in eigen handelen is voorwaarde voor langdurig herstel.Voor welke klachten kunt u bij de fasciatherapeut terecht:

  • Bewegingsstoornissen en pijn
  • Doorbloedingsstoornissen
  • Geblokkeerde gewrichten
  • Functionele spijsverteringsstoornissen
  • Hoofdpijn
  • Fybromyalgie


Contacteer ons

Philippe Saveryslaan 43
, 9140 Temse

03/296.77.19


Volg ons op Facebook