Voedingsconsultatie


Gezondheid en voeding gaan nauw samen. Door gezond te eten bereik je niet alleen fysieke gezondheid maar ook mentale gezondheid. Zo is goed ontbijten belangrijk voor een goede concentratie op het werk en op school. Voldoende eiwitten zijn onder andere nodig voor spierherstel en opbouw van cellen, spieren en organen. Voldoende koolhydraten zijn nodig voor energie, concentratie en eiwitsparing. Vetten zijn onder andere nodig voor energie, de levering van diverse vitamines en andere functies.

Maar wat moet je dan eten en hoeveel? In welke producten zitten goede voedingsstoffen en in welke producten zitten juist slechte stoffen?

Ieder mens heeft een andere behoefte, omdat geen mens gelijk is. Om er achter te komen hoeveel calorieën u ongeveer op een dag verbrandt en hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten u dus nodig heeft, zal dit nauwkeurig uitgerekend moeten worden.

De voedingsconsulent zal u begeleiden, mits er geen sprake is van een medische aandoening, bij het behalen van uw doel. Dit kan zijn; afvallen, aankomen, verbeteren van de weerstand, spiermassa vergroten, het optimaliseren van voeding voor sporters etc.

Bij gezonde voeding hoort ook gezond bewegen. In onze praktijk is tevens de mogelijkheid het behandelplan uit te breiden met een goed onderbouwd bewegingsprogramma. Hier kan u onder professionele begeleiding tevens werken aan het verbeteren van uw fysieke conditie, spierkracht en een efficiëntere vetverbranding.

In onze praktijk bieden wij twee begeleidingen aan:
Afslankingsconsultatie
Consultatie sportvoeding

webdesign by ITAFdesign, part of ITAF