Fysiotraining


Fysiotraining is individueel begeleide, medisch verantwoorde training. Het grote verschil met een regulier fitnesscentrum is dat gespecialiseerde kinesitherapeuten u intensief begeleiden. Fysiotraining kan een vervolgtraject zijn voor mensen die een kinesitherapeutische behandeling hebben afgerond. Ook mensen die geen klachten hebben en die onder begeleiding van een kinesitherapeut willen sporten zijn van harte welkom. Wij zorgen voor een individueel programma op maat en zullen u helpen om op een sportieve en verantwoorde manier ´fitter´ te worden.

Voordat u start met Fysiotraining, vindt er een intake plaats. Tijdens de intake worden naast het persoonlijk vraaggesprek (anamnese) meerdere testen afgenomen om uw mogelijkheden en eventuele beperkingen zo volledig mogelijk in kaart te brengen. Pas hierna zult u onder begeleiding van een gespecialiseerde kinesitherapeut gaan trainen. Het doel is het belastingsniveau te behouden en/of verder te verhogen. Wanneer na kinesitherapeutische behandeling de klacht verdwenen is, is er vaak toch nog een risico dat de klachten weer terugkeren. De fysiotraining bevordert het herstel van een goede balans tussen belasting en belastbaarheid als vervolg op kinesitherapie.

Soms kan voeding ook een rol spelen in het sportief en verantwoord ´fitter´ worden. Onze voedingsconsulente kan hierdoor ook een actieve rol vervullen in de Fysiotraining.webdesign by ITAFdesign, part of ITAF